Archives for MASO - Page 4
Vepřová ve víně naložená II.
Upraví a nasolí se jako výše, načež poklade se bílou, na koláčky skrájenou cibulí. Do každého koláčku zastrčí se 1 hřebíček a 2 pepře. Po té se polije 1/3 nebo…
Paštika z jeleního masa
Paštika z jeleního masa. Prolisuj husí játra a co tato váží, tolik husího sádla, tolik do měkka udušeného jeleního masa, čtvrtý díl jich slaniny a 6 sardelí očištěných. Osol to,…
Paštika ze zajíce v aspiku
Ze zadku zaječího nakrájej na 2 prsty široké kousky, které buď slaninou protáhneš, buď do čtverečných řízků ze slaniny zabalíš. Maso z běhů a předku kostí zbav a zvaž. Na…
Paštika ze zajíce II.
Seškrab maso ze zaječího zadku, 1/2 kg. slaniny rozsekej a prolisuj, vezmi 4 velká husí játra a pak vše dohromady prolisuj, přidej sůl, na špičku nože bílého pepře, anglickou papriku,…
Paštika ze zajíců
Dej na kuthan zaječí předek se srdcem, plícemi a játrami, se vší zeleninou a kořením dle libosti, cibulí, potřebnou solí na másle a na slanině na kostky rozkrájené dusiti. Když…
Vepřová segedinská
Vepřová segedinská. Vezmi netučný vepřový bok. Dej cibuli se slaninou na kuthan zpěnit, vlož na to pečeni, osol, přidej kmín, trochu papriky, podlij kyselou smetanou a nech volně dusit. Když…
Závin s masem sekaným
Závin s masem sekaným. Na vál dá se mouka a do ní rozdrobí se 35 gr. másla, přidá 1 žloutek, 1 vejce, 4 lžíce smetany, osolí se to amouky tolik,…
Klobásy
12 kila syrového vepřového masa jemně se useká, dá se k němu sůl, citronová kůra, 2 v mléce vymáčené housky, trochu bílého dobrého vína a dobře se to propracuje. Skopová…
Sekané řízky II.
Telecí a vepřové maso stejným dílem aneb 1 díl telecího, 2 díly -vepřového se drobně useká, osolí, přidá se citronová kůra, kousek ustrouhané cibulky, zelená petržel, promíche| to dobře, utvoř…
Sekané řízky
1 kila hovězího, 42 kila vepřového masa, 1 vymáčenou housku dobře umel, na míse do toho vmíchej 2 vejce, 4 rozstrouhané cibulky, citronovou kůru, opepři, osol, dobře smíchej, tvoř malé…