Archives for MASO - Page 9
Losos s holandskou omáčkou
Losos s holandskou omáčkou – recept. Z lososa se opatrně vyndají kosti a sváže se, by držel pohromadě do pánve na ryby nalije se vody dle potřeby, ta se osolí,…
Kapr na modro
Kapr na modro po staročesku – recept z roku 1904. Na kuthan se dá 1/2 celeru, 2 petržele, 1 mrkev, 4 cibule, vše na kolečka nakrájeno. Na to se nalije studničná…
Smažená ryba
Smažená ryba. Kapr očištěný rozkrájí se na kusy, suchým, čistým šatem se otře, nasolí a nechá asi 2 hodiny ležeti. Pak se obalí v mouce, v rozkloktaném vejci a strouhané…
Pečený kapr s paprikou
Pečený kapr s paprikou. Na pekáč dej rozpěnit máslo a zrůžovět na něm drobně usekanou cibuli, pak to zalij polévkou, nech povařiti, vlož do toho na kousky nakrájeného nasoleného kapra…
Kapr na černo III.
Na kuthan dají se 4 cibule, 1 velký celer, 1 mrkev, 1 petržel, vše na koláčky nakrájeno, pod to dá se kousek másla, a zelenina se do červena na něm…
Kapr na černo II.
Na máslo dej do kuthanu odusiti všechnu zeleninu a cibuli na koláčky skrájenou jakož i všechno koření. Pak k tomu přilij krev z ryby a ocet, vlož na to na…
Kapr na černo
Kapr na černo – recept z roku 1904. Kapra oškrab, trhni, vnitřnosti vyndej, krev opatrně zachyť do nádoby a kapra vymývej uvnitř octem, by se všechno propláchlo. Na máslo dej do…