Archives for MASO - Page 5
Karbanátky ze syrového masa
Jeden díl telecího a dva díly vepřového masa drobně usekej. Na 2 ke. masa dej 4 housky, polovinu jich namočených, polovinu ustrouhaných, trochu květu, trochu pepře, trochu zelené petržele, osol…
Karbanátky z pečeného masa
Karbanátky z pečeného masa. Kousky různého pečeného masa jemně rozsekej. Pak je osol, opepři, přidej tlučené nové koření, marjánku, citronovou kůru dle potřeby vajec a strouhané housky. Utvoř z toho…
Sekanina kapustová
Sekanina kapustová. 3 menší nebo 2 větší kapusty očisť, rozkrájej na čtvrtky, spař je a uvař ve slané vodě. Vrchní listy se oberou a dají vychladnonti. Srdíčka se na másle…
Sekaná pečeně ze tří mas
Sekaná pečeně ze tří mas. 1 kilo telecího, 1 kilo vepřového a 1/4 kila hovězího masa umel, smíchej 2 housky vymáčené a hrsť ustrouhané k tomu, citronovou kůru, 5 vajec…
Štika s mayonnaisou
Štika s mayonnaisou. Štika se očistí a pak ve slané vodě s přísadou zeleniny všeho druhu do měkka uvaří, načež se vyndá, dá vystydnouti a pak do věnce na mísu…
Paštika štrasburská „Juliana“
Paštika štrasburská „Juliana“. 1 kg. vepřového masa, půl husích prsou a hezký kousek husích jater se umele a prolisuje. O něco větší kousek jater husích rozkrájí se na úhledné řízky,…
Paštika z telecích jater II.
1 kg. telecích nebo vepřových jater se očistí a prolisuje; utře se 6 lotů másla se strouhanou cibulí, 3 žloutky a těmi jatrami, osolí se, dá paštikové koření, k posledu…
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně. Jehněčí zadek se vypere, nasolí, dá na pekáč hned hřbetem vzhůru, dá se pod něj kus másla a peče se v troubě 12 hodiny, při čemž se často…
Paštika z telecích jater
Paštika z telecích jater. Rozkrájej na kostky kousek slaniny, cibuli a telecí játra a nech vše dohromady dusit; přidej kousek čerstvé nebo zbylé pečeně. Utluč vše v hmoždíři, sítem prolisuj,…
Paštika z husích jater II.
Z husích jater stáhni kůžičku, prolisuj sítem, přidej 10 dkgr. sestrouhané slaniny, osol a opepři bílým pepřem. Vylož kamenný hrnek slaninou, vlij tam prolisovaná játra, prolož lanýži nakrájenými a slaninou.…