Archives for MASO - Page 6
Husí játra
Husí játra. Jsou-li husí játra malá, přidají se k drůbkům. Velká se upotřebí na paštiky a jiná vzácnější jídla, nebo se odusí na másle a jemně skrájené nebo strouhané cibulce.…
Vepřová kýta naložená
Vepřová kýta naložená. Vepřová kýta zbaví se blan, kostí a sádla a nasolí se. Svaří se jeden díl octa a 2 díly vody se zeleninou (2 cibule, 1/4 celeru, 1…
Paštika z husích jater
Paštika z husích jater. Z husích jater stáhni kůžičku, kraje ořízni a prolisuj. Prostředky jater nakrájej na úhledné obdélné řízky, osol je, opepři a protáhni lanýži. Odřezky též prolisuj a…
Pečené kuře
Pečené kuře. Kuře se vypaří, očistí, vykuchá, nasolí, kouskem másla vyplní, zašpejlí a prsíčkama dolů na pekáč na kus másla vloží. Pilně se polívá mezi pečením. Některé kuchařky posypávají kuře…
Zadělávaná kuřata
Dej na kuthan kus másla, na ně vlož zeleninu a cibuli, nech to udusiti a pak na tom nasolená kuřata do měkka udus. Podlívej je polévkou. Udělej bledou jíšku z…
Kuřata s vinnou omáčkou
Kuřata s vinnou omáčkou. Nasolená kuřata dej na máslo a všechnu zeleninu do měkka dusit, pak je rozkrájej na půlky. Udělej řidší bledou máslovou jíšku, zalij ji bílým rakouským vínem,…
Kuřata s paprikou
Kuřata s paprikou. Na másle spejchne se cibulka, vloží se do ní kuřata očištěná a upravená a opekou se na něm. Podlívají se polévkou, dusí se a později přidá se…
Kuřata s omáčkou z tomat (z rajských jablek)
Kuřata s omáčkou z tomat (z rajských jablek). Na másle odusí se cibule, petržel, mrkev, pak se na to vloží kuřata upravená a nasolená a dusí se za stálého podlévání…
Kuřata s mayonnaisou
Kuřata s mayonnaisou. Kuřata se očistí, v polévce slabší (nebo ve vodě) a octě se solí uvaří, načež se rozkrájejí a vloží zase do tekutiny, v níž se vařila. V…
Kuře smažené
Kuře smažené. Ke smažení volí se malá kuřata. Větší se pečou nebo dusí. Kuře se očistí, dobře suchým šatem otře, rozkrájí na čtvrtky, je-li už o něco větší, na úhledné…