Archives for POLÉVKY - Page 21
Bramboračka
Recept na bramboračku. Hovězí polévka se scedí, zemáky se na polo uvaří, dají do polévky, přidá se všeho koření. Tak dlouho se vaří, až se zemáky úplně rozvaří; sítkem se…
Bramboračka s houbami | recept od babičky
Recept na zemákovou polévku - bramborová polévka jako od babičky - bramboračka s houbami | recept od babičky. Uvaří se as kilo hovězího masa, polévka se scedí, brambory se nakrájejí, dají…
Hovězí polévka se stříkankou
Recept na hovězí polévku se stříkankou. Kilo masa se vaří se zeleninou. Ze tří žloutků, kousků másla a tří vařeček mouky se udělá řídké tístko. Papírovým kornoutkem se lijí jako hrášek…
Hovězí polévka černá s chlebem
Recept na pravou hovězí polévku černou s chlebem. Kilo masa, které bylo všeho tuku zbaveno, se vaří se zeleninou. Odpadky loje, kousek hovězího srdce a rozličná zelenina se udusí, podlívá…
Polévka se smíškou (ragout)
Recept na polévku se smíškou - ragout. Dvě kuřata se vaří se zeleninou, květem a solí, až změknou, polévka se scedí, udělá se jemná bílá jíška z dobrého másla. Čerstvé…
Polévka s krapličkami
Recept na polévku s krapličkami. Jsou-li zbytky drůbeže neb telecího masa, rozsekají se drobně, dají se na pekáč, přidají se 2 lžíce polévky, kousek cibulky, čerstvého másla; mezi tím, co se to…
Hovězí polévka hnědá
Recept na pravou hovězí polévku hnědou. Čtvrt kila hovězích neb telecích jater se nakrájí, k nim se přidá taktéž nakrájeného hovězího loje 70 gramů (4 loty), čtvrtka rozkrájeného celeru, celá…
Polévka dršťková
Recept na polévku dršťkovou. Asi 3 kila drstěk se dokonale očistí; když se hodinu byly vařily, operou se opět, když se byla voda slila, a dršťky uvaří se, aby byly…
Polská hovězí polévka (bařt) s červenou řepou
Recept na polskou hovězí polévku (bařt) s červenou řepou. Hovězí polévka se scedí, ve které bylo vařeno hodně mrkve, póru, celá kapusta, petruželových kořínků, celer, 4 velké zemáky; zelenina se dá…
Krupicový svítek do polévky
Recept na krupicový svítek - recept na krupičný svítek do hovězí polévky. Míchají se 4 žloutky, kus nového másla, trochu mléka, trochu květu; mezi tím se přidá k tomu trochu…