Archives for VEPŘOVÉ - Page 4
Jelítka
Rozkrájej na drobounko šest cibulí, nech je na rozpuštěném sádle zpěniti. Uvař dvě libry vepřového bůčku do měkka a nech vychladnouti, a nakrájej pak na malé kostky, rozpusť na kuthánku…
Jaternice
Uvař droby z prasátka s kusem vepřového masa, játra však musíš nechat surová, kůžičky s drobů seřež, pak vše na drobno rozkrájej, přidej k tomu čtyry v mléce rozmočené žemličky, trochu…
Ruské pirohy s masem
Ruské pirohy s masem - recept. K osmažené cibuli se přidá sekanina ze zbytků jakékoliv pečeně, přilije se polévky, opepří, osolí a nechá vychladnouti. Jako na nudle rozválené těsto se…
Tučné jelito
Tučné jelito - recept. Ovarové maso se nakrájí na kostky, přidá se vyškvařeného sádla, přilije syrové vepřové krve, pepře, tlučeného zázvoru, nového koření, květu, celá, na vepřovém sádle smažená cibulka,…
Klobásy
Klobásy - recepty a domácí výroba. Vepřové maso syrové se zbaví všech kostí, je-li mlýnek na mletí masa, rozemele se neb se drobounce rozseká, přimíchá se trochu vína, smetany, kvetu,…
Úprava jaternic a jelit
Úprava jaternic a jelit - recept. Vepřová střeva se ve studené vodě mnohokrát vyperou, obrátí se, tupým nožem na vnitřní straně dobře oškrábou; kus po kuse se solí dobře vytře,…
Uherské jelito
Uherské jelito - recept. Ve 250 gramech rozpuštěného vepřového sádla dají se čtyry na drobné kousky rozkrájené cibule usmažiti, přidá Be 250 grammů na kostky rozkrájeného vnitřního sádla (jadrného), jakož…
Dušená šunka
Dušená šunka - recept. Očištěná malá šunka zprostí se kostí, svaří se as dvě hodiny ve vodě, vyndá se na pekáček, zaleje červeným vínem, podloží rozkrájenou cibulí, bobkovým listím, pepřem…
Šunka v aspiku
Šunka v aspiku - recept. Malá šunka se uvaří, dá vychladnout!, s kůže sloupne; na to dá se forma olejem vytřená do ledu, na dno formy dá se tekutá huspenina…
Špekové knedlíky – knedlíky s uzeným masem a slaninou
Špekové knedlíky - knedlíky s uzeným masem a slaninou - recept. Šedesát gramů (4 loty) másla se utře měchačkou; osolí se, přidají se 2 celá vejce a žloutek, a tře…