Archives for ZELENINA - Page 9
Špenátové omelety
Špenátové omelety - recept na vaječnou omeletu se špenátem. Do prosáté, osolené mouky přilijeme mléko, ve kterém jsme umíchaly celé vajíčko, a těstíčko dobře umícháme. Pak z něho upečeme na rozpálené,…
Smažený květák
Smažený květák - recept. Květák opereme ve slané vodě a pak na polovic ve slané vodě uvaříme a necháme okapat. Uvařený květák nakrájíme na plátky, obalíme v husté máslové omáčce a…
Květáková omeleta
Květáková omeleta - recept na květákovou omeletu. Z másla a mouky upravíme si světlou jíšku, zředíme ji mlékem v hustou omáčku a 1 minutu povaříme. Do prochladlé omáčky zamícháme žloutky, jeden…
Chřest s máslem
Chřest s máslem - recept. Chřest skrojíme, pod hlavičkou sloupneme, opereme, svážeme po šesti do svazečku, aby se lépe překládal, vložíme jej do vařící osolené vody a vaříme 10—20 minut,…
Nadívaný celer
Nadívaný celer - recept. Celer se omyje, očisti a ve slané vodě na polovic uvaří. Prochladlý nahoře seřízneme, vydlabeme opatrně lžicí, naplníme nádivkou a odříznutý vršek zase přidáme. Máslo necháme…
Bramborový guláš
Bramborový guláš podle babičky - recept. Oloupané, syrové brambory nakrájíme na tenké plátky. Drobně nakrájenou cibulku usmažíme na sádle, brambory do ní vložíme, přidáme sůl, kmín a papriku. Vše zamícháme,…
Bramborová kaše s mlékem
Recept na bramborovou kaši s mlékem. Syrové zemáky se rozkrájejí, spaří a voda hned slije, místo ní se přilije mléka, aby jim byly zemáky pokryty, dovaří se v něm, protlačí…
Pečená bramborová kaše
Kaše zemáková - pečená bramborová kaše - original recept na zapečenou bramborovou kaši. Kilogram brambor se uvaří, oloupá, rozetře a smíchá se 6 dekagramy (4 loty) másla 2 lžicemi smetany, žloutkem,…
Hrachová kaše
Hrachová kaše - recept (babiččiny recepty). Hrách se uvaří ve slané vodě a protlačí se sítkem, tak aby jen nezáživné slupky zůstaly na sítku. Protlačená hrachová kaše se dá na…
Hrachová kaše
Babiččiny recepty - hrachová kaše - nejlepší recept na hrachovou kaši. Purée of Peas.—Purée de Pots. Do uvařeného hrachu přidej trochu nakrájené a dožluta usmažené cibule. Dobře to rozmíchej, protlač…