Bramborová polévka
Bramborová polévka. Uvař dobrou hovězí polévku. Brambory nakrájej na malé kostičky, vlij na ně polévku a nech je 1/2 neb 3/4 hodiny vařit. Mimo to dej do vody vařiti celé oloupané brambory, sceď je a protlač na sítě. Udělej bledou jíšku; cibulku rozkrájej na drobno a dej s rozsekanou petrželí do té jíšky, přidej trochu zázvoru a 2 pepře roztlučené, trochu marjánky a nech to ještě chvíli smažiti. Po té přidej k tomu protlačené brambory a zalij polévkou, aby to bylo patřičně řídké. Polévka se povaří, a komu libo, může dáti do ní houby. Bramborové čtverečky teprve ke konci do polévky se vloží. Mohou se také dříve osmažiti, než se dají vařit.
Napsat komentář