Chlebová polévka s vejci. V hovězí polévce uvaří se 1 růže květáku, 1 celer, 1 mrkev, 1 petržel. Když je to měkké, nakrájí se to na nudličky, květák se rozebere na malé kousky. Chléb na nudličky nakrájený a na másle usmažený dá se do mísy a zelenina k tomu. Do čisté slané vařící vody nasází se tolik vajec, kolik osob. Když jsou na polo uvařena, vyberou se děravou lžicí, dají se do mísy a polévka se na to nalije. Na 1 osobu čítá se 15 gr. chleba.

Chlebová polévka s vejci II.

Čistá vařící hovězí polévka se procedí do mísy a rozbije se do ní tolik celých vajec, kolik je osob. Vedeme si opatrně, aby zůstala vejce v celku. Chléb se skrájí na tenké řízky, usmaží se a dá do polévky. Polévka se ještě změní, když připojíme ku chlebu na tenké koláčky skrájené uzenky, s nichž jsme kůžičky sloupaly.