Kapustová polévka
Kapustová polévka – recept na kapustovou polévku. Kapustu zbavíme špatných listů, vypereme, rozkrájíme na nudličky, spaříme a dáme okapat. Pak ji vložíme do kastrolu na rozpálené máslo s usmaženou cibulí. Po chvíli ji podlijeme vodou nebo polévkou z kostí, opepříme, osolíme a udusíme do měkká. Zatím si upravíme červenou jíšku, zalijeme ji vodou nebo polévkou, zamícháme do ni kapustu a dobře polévku povaříme. Než kapustovou polévku odstavíme s plotny, přidáme do ní na kolečka nakrájenou uzenku nebo nakrájené uzené maso a sekanou zelenou petrželku.
Kapustová polévka – recept na kapustovou polévku. Rozpočet pro 5 osob: 1 menší kapusta – 3 dkg másla – 3 dkg nakráj. cibule – sůl – pepř – 4 dkg másla – 5 dkg mouky – 1 uzenka nebo 10 dkg uzeného masa (odvar z uzeného masa upotřebíme na polévku) – zelená petrželka.
Zkuste též kapustěnku – tradiční kapustovou polévku.
Napsat komentář