Babiččina kmínová polévka – tři recepty:

Kmínová polévka

Dva litry vody se osolí, přidá se hrst kmínu, povaří se, procedí, přidá pak kus másla neb sádla a houby, povaří se opět a nalije na smažený chléb.

Kmínová polévka

Tvrdý žitný chléb rozkrájí se na kostky, svaří se ve vodě s kmínem, až se rozvaří, osolí se, procedí, přidá másla, poznovu se svaří, načež několik rozkvedlaných žloutků do všeho se vrazí.

Kmínová polévka

Asi tři lžíce mouky usmaží se na másle; jíška svaří se ve vařící vodě (2—3 litry) s různou zeleninou (kořínky), ku které přidá se lžíce kmínu, vše se osolí a vlije na mísu, v které na kousky rozkrájená houska neb chléb se nalézá.
Místo vody možno i slabý bouillon užiti k zavaření a upravení polévky.