Milánská polévka – recept. Na másle si usmažíme drobně nakrájenou cibulku, do ní vložíme nakrájenou spařenou kapustu, vše osolíme, opepříme, zalijeme va­řicí vodou a udusíme do měkka. Měkkou kapustu vložíme do vařící polévky z kostí neb jen do vody, načež k ní přidáme prolisované rajské jablíčko, zvlášť udušenou rýži a houby a pak polévku dobře povaříme. Do hotové milánské polévky přidáme ustrouhaný parmezánský neb ementálský sýr, utlučenou papriku a několik kapek Maggiho koření.

Milánská polévka – rozpočet pro 5 osob: 6 dkg másla – 4 dkg cibulky – 1/2 hlávky menší ka­pusty – sůl – paprika – 2 dkg másla – 5 dkg rýže – 1 jablíčko – 1 hříbek – 1 dkg parmezánského neb ementálského sýra