Oháňková polévka – polévka z hovězí oháňky – recept.

Hovězí masitou oháňku opereme, rozsekáme na kusy a osolíme. Na rozpáleném másle si usmažíme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulí, pepřem, bobkovým listem, tymiánem a novým kořením. Do usmaženého vložíme připravené maso a udusíme do měkka.

Měkké maso zbavíme kostí a nakrájíme na malé kousky. Ze šťávy připravíme polévku, vložíme do ní maso a zavaříme do ní na růžičky rozebraný květák.

Oháňková polévka – polévka z hovězí oháňky – Rozpočet pro 5 osob: 50 dkg masité oháňky – 3 dkg másla – 3 dkg cibule 10 dkg zeleniny – bobkový list – tymián – 1 zrnko nového kořeni – 4 zrnka pepře – sůl – malý květák.