Recept na polévku z čerstvých hříbků. Žlutou máslovou jíšku zředíme zeleninovou polévkou a dobře ji povaříme. Čerstvé hříbky očistíme, nakrájíme na lístky a udusíme na másle s jemně usekanou cibulkou, zelenou petrželkou a kmínem. Udušené hříbky vložíme do osolené polévky. Před podáváním přidáme do po­lévky v mléce umíchaný žloutek a utlučený pepř. Vložka: vaječná ssedlina.

Rozpočet pro 5 osob: 11/4 l vody – 25 dkg hříbků – 2 dkg másla – zelená petr­želka – na špičku nože kmínu – 2 dkg cibulky – 8 dkg zeleniny. — Jíška: 4 dkg másla – 5 dkg mouky – 3 zrnka tlučeného pepře – sůl – 1/8 l mléka -1 žloutek.