Polívka s jaternými knedlíčky
Ostrouhej kůrku ze čtyr velkých žemliček, spodek z nich odkroj, pak žemličky rozkrájej na tenké řízky, vlož je do hlíněného kuthanu a vlej na ně žejdlík mléka a nech je změknouti. Zatím vezmi telecí játra, stáhni z nich kůžíčku a žilky vyber, vezmi dvanáct lotů plstního sádla, oboje drobounce rozsekej, osol to, přidej trochu pepře a tlučeného květu, něco přebraně marianky, kousek rozetřeného česneku, vraz do toho šest celých vajec, vše dobře smíchej, dej do kuthanu k rozmočené žemličce, ještě jednou to dobře promíchej a udělej z toho knedlíčky velikosti ořechu. Zavař je do slané vody a když se uvařily, dej je do polívkové mísy a nalej na ně vařící silné masité polívky.
Napsat komentář