Telecí polévka – recept.

Oprané telecí kosti necháme s kořenovou zeleninou, na lístky nakrájenou, dobře povařiti. Pak ji procedíme, zeleninu jemně usekáme a přidáme zpět do polévky, načež přidáme do ni syrové, umleté telecí maso, sůl, na růžičky rozebraný syrový květák, zelenou petrželku, a vaříme polévku jen tak dlouho, dokud květák nezměkne.

V polévkové míse si umícháme máslo a žloutek a stále míchajíce přilijeme mléka nebo smetany. Pak přidáme polévku, tlučený květ, do telecí polévky zamícháme zvlášť udušenou rýži, kroupy nebo některý svítek.
Do polévky můžeme zavařiti řídkou jíšku ze 2 dkg másla a 2 dkg mouky a několik kapek Maggiho koření.

Telecí polévka – Rozpočet pro 5 osob: 30 dkg kostí – sůl – 8 dkg zeleniny – 25 dkg telecího masa – malá růže květáku – 3 dkg másla – 1 žloutek – 1/8 l mléka – 4 dkg rýže – sůl – zelená petrželka – tlučený květ