Skopové jazyky ve vlažné vodě nech hodinu ležeti, pak je čtvrt hodiny vař, načež je v studené vodě nech vychladnouti, potom sejmi ostrým nožem s nich kůži, rozkroj každý jazyk podél v půli a osol. Poklaď dno kuthanu as na palec zvýší cibulí na tenké koláčky nakrájenou, urovnej na ni podle sebe rozpůlené jazyky, posyp je pepřem na hrubo utlučeným, polej čtvrtí librou nejlepšího oleje provence-ského, přiklop dobře kuthan a nech jazyky zvolna do měkka dusiti. Musíš však míti k tomu zřetel, aby cibule se nepřipálila, cibule musí býti jako jazyky žlutavá a zcela měkká. Když máš jazyky nésti na stůl, slej s nich všechen olej, urovnej na mísu jazyky s cibulí v pěkné jehlance a vytlač na ně šťávu z citronu.