Skopové hrudí s dušenou rejží
Očisť pěkné skopové hrudí, odřízni malou dolejší kost, nech je čtvrt hodiny ovařiti, pak vychladnouti. Přikroj nyní úhledné hrudí a nech je pak v mastné hovězí polívce zvolna do měkka vařiti. Mezi tím vyper půl libry pěkné rejže, dej ji na kuthan, polej žejdlíkem šťávy z hrudí a žejdlíkem hnědé polívky, přidej cibuli, do níž jsi dva řebíčky byla vtlačila, osol, přiklop kuthan a nech rejži zvolna dusitá, nesmíš však tím míchat, aby rejže byla celá. Nech rejži tak dlouho dusit, až je měkká a všechna tekutina do ní se vsákne. Dej nyní rejži na podlouhlou mísu, vlož na ni hrudí na úhledné kusy nakrájené, a vlej na to trochu tě šťávy, v níž jsi hrudí byla vařila.
Napsat komentář