Uvař skopové jazyky na polo v slané vodě, pak s nich kůžičku sejmi a vlož je na kuthan, nalej na ně trochu masité polívky, trochu octa a trochu bílého vína, přidej k tomu jeden bobkový lístek, několik pepřů, dva řebíčky, jednu cibuli, malou mrkev, oboje na koláčky nakrájeno, přiklop to a nech dusiti do měkka, pak jazyky z omáčky vyndej, rozřízni je po délce a vlož je na mísu, nalej na ně několik lžic dobrého provence-ského oleje, trochu estragonového octa, posyp tlučeným pepřem a solí, přiklop to a nech tak několik hodin státi, pak připrav následující omáčku: Protlač do mísky tři na tvrdo uvařené žloutky skrze žíněné sejtko, přidej k tomu tři neb čtyry lžíce hořčice, půl lžíce spařené, na drobno rozsekané petruželové nati, trochu estragonových lístků též spařených a na drobno rozkrájených, plnou lžíci sardelového másla, dvě lžíce provence-ského oleje, na špičku nože tlučeného bílého pepře a trochu soli, dobře to rozmíchej, přimíchej pak k tomu ještě tolik rozpuštěného rosolu, aby z toho byla hodně přihouštlá omáčka, nalej ji pak do mělké mísky, vlož do ní upravené jazyky a udělej okolo věnec z rozsekaného rosolu.