Skopové s majoránkou
Skopové maso s majoránkou. Maso se uvaří třeba při hovězím, ale musí se dáti pak do polévky buď kroupy, krupice neb rýže. Udělá se řídká jíška, přidá se k ní zelená petrželka, a když to zrůžovatí, přilije se k tomu tolik polévky, aby byla řidší omáčka. Maso skopové zpola vařené se rozkrájí, vloží do té omáčky, přidá se k ní prášek majoránky a papriky a nechá vše povařit, až je maso měkké.
Mezi tím uvaří se též ve slané vodě oloupané brambory a než se dají na talíř, mohou se na chvíli též ponořit do omáčky. Nebo se mohou syrové dáti na kastrol, nalije se na ně trochu polévky, přidá se majoránka, stroužek utřeného česneku, a když brambory změknou, zapraží se jíškou, ale jen maloučko, neb omáčka od brambor zhoustne. Maso, než se k bramborům připojí, musí být ovšem dříve napolo vařené, neb by se s nimi zároveň neuvařilo, bylo by tvrdé.
Napsat komentář