Rozkrájej skopové maso na lístky, dej je na kuthan, přidej do toho jednu na koláčky nakrájenou cibuli, pak kus čerstvého másla a nech to upéci, pak do toho vlej následní omáčku. Rozkrájej šest pěkných cibulí na drobně kostky, a nech ve čtvrti libře másla dozlatova usmažiti, pak ji dej na žíněné sejtko, aby dobře osákla. K máslu, jež jsi s cibule scedila, přidej ještě kus másla a čtyry lžíce mouky a udělej z toho bílou jíštičku, přilej k tomu žejdlík dobré hnědé hovězí polívky, žejdlík dobrého kyselého vína, dvě lžíce dobrého vinného octa, přidej několik zrnek bílého pepře, kus cukru a trochu nakrájené kůry citronové i nech to svařit, až je z toho přihoustlá omáčka. Pak ji skrze žíněné sejtko protlač, dej do toho smaženou cibuli, nech povařiti, pak ji od ohně odstav, přidej lžíci másla sardelového, dvě lžíce dobré hořčice a šťávu z jednoho citronu, dobře to rozmíchej a postav na teplé místo. Když omáčkou touto opečené skopové lístky poleješ, nech to tak dlouho na ohni, až je to vařící, pak urovnej vše na mísu a oblož usmaženou žemličkou.