Telecí řízky – přírodní i smažené
Telecí řízky přírodní – recept
Maso z kýty se nařeže ztlouští dvou prstů, naklepe se, vypere, nasolí, obalí v mouce, dá na pekáč, na kterém se do polo byla smažila cibulka. Na obou stranách se po 10 minut dusí. Je-li šťávy málo, přilije se vody neb hovězí polévky, šťáva se procedí na řízky a přidá citron.
Smažené telecí řízky
Maso z telecí kýty se ztlouští dvou prstů nařeže, naklepe, vypere, nasolí, obalí v mouce, ve vejci a nastrouhané housce, pak se do žlutá usmaží.
Aneb se rozseká cibule, nechá se na másle rozpařiti a dají se do ní řízky asi na dvě minuty. K oběma se může přidali vařeny karfiol; nebo se udělá sardelové máslo, řízky se tím pomaží a nechají opéci, anebo se přidá jen citron.
Napsat komentář