Zadělávané telecí maso.- recept.
Nejpříhodnější maso k zadělávání telecího masa je strana krku. Vypere se a vaří, přidá se hodný kus másla, veškeré zeleniny, avšak ne mnoho, a osolí. Když maso změklo, rozkrájí se na kousky; polévka, v níž se maso vařilo, se scedí, udělá se bílá jíška na másle, procedí se do polévky, přimíchá se trochu tlučeného květu a povaří. Kdo chce míti omáčku nakyslou, přidá štávu z jednoho citronu;
anebo se mohou místo citronu přimíchat! Čerstvé neb sušené, drobně rozsekané hříbky a rozsekaná zelená petražel, místo hříbků může býti karfíol v hovězí polévce vařený, šampióny neb na koláčky nakrájené smrže; anebo se dusí rýže na másle, na níž se přilévá buď polévka nebo voda. Když je měkká, rozseká se uzenina drobounce, smíchá se s rejžf, udělá se omáčka, jak svrchu řečeno, a přidá se k zadělávanému masu.