Rajská omáčka z čerstvých rajčat
Recept na rajskou omáčku z čerstvých rajčat – rajská omáčka k hovězímu masu – jednoduchý recept.
Dej na rendlík kus másla, šest velkých rajských jablek, půl rozkrájené cibule, kousek citrónové kůry, větvičku dymiánu, dva hřebíčky, bobkový list, několik zrnek pepře a nového koření a nech to dusit. Pak to hodně rozmačkej, smíchej s pintou hovězí polévky, proceď a zapraž bledou jíškou. Přidej do omáčky kousek cukru; trochu octa a dle libosti i sklenku vína a nech rajskou omáčku ještě chvíli povařit.
Rajská omáčka podává se k hovězímu masu.
Další recepty:
Rajská omáčka podle Zdeňka Pohlreicha
Plněné papriky se smetanovou rajskou omáčkou
Tak jdu pro kuchařskou knihu, tohle je nějaké podivné, letos máme rajčat spoustu, ale nezkazím je