Recept na skopový hřbet. Skopový hřbet nesmí býti rozpůlen, nýbrž zůstati v celosti. Naseká se tence jako kotletky, naklepá se, posolí, potře 2 stroužky utřeného česneku, posype paprikou a dá se na kastrol na skopový lůj dusiti. Když začne skopový hřbet červenati, málo se podlévá. Je-li hřbet úplně měkký, vyndá se, rozkrájí na ohřátou mísu, urovná, obloží dušenou rýží, a obojí se šťávou pokropí.

Rýže ke skopovému hřbetu upravuje se následovně:

Do kastrolu hodí se drobně sekaná slanina a cibulka, a nechá se zrůžovět, načež se tam přisype asi čtvrt kila rýže dobře vyprané, která se při dušení maloučko podlévá, aby zůstala v celosti, a mastnota z dušeného hřbetu k ní se přidává.