Když se zajíc stahuje, rozpáře se od nožiček až k ocásku, střívko se odřízne, ocásek se vytáhne, pak stehénka se stáhnou, na to se kůže láhne až k plecím a k nožičkám,, které se přelomí* pak se táhne BŽ k hlsvě,uši se spodem přeříznou a pomocí nože kůže s hlavy se odstraní. Břicho v slabině se rozpáře, střeva a žaludek se vyndají a vyhodí, kořínek se vytáhne, žluč z něho opatrně odstraní, přední slabá část od hřbetu se odřízne, na kousky rozkrájí, kořínek též se rozkrájí, hlava se rozpůlí a vše se dá do vody močit, aby se krev odstranila. Na kus másla nebo sádla dlá se dusit zelenina, cibule, koření, kus cukru, a když to zhnědne, vloží se na to vyprané a osolené kousky zajíce a nechají dusití. Pak se k tomu přileje trochu hovězí polévky a nechá se to vařit málo přes polovic. Na to se maso vybere, omáčka zapraží se cukrovou jíškou, přidá se čtvrtka vína, pár lžic octa, málo se povařií, na zajíce procedí a nechá dále vařit, až zhoustne. Pak se ještě přidá trochu citrónové kůry, a komu libo, i pár kaparů.