Polévka s jaterními knedlíčky
Recept na babiččinu polévku s jaterními knedlíčky – játrové knedlíčky do polévky recept od babičky.
Consommé with Calf’s Liver Quenelles.—Consommé aux Quenelles de Foie de I’eau.
Domácí játrové knedlíčky do polévky:
Usekej nebo okrouhej půl libry telecích neb hovězích jater, vyber z nich všechny žilky a mázdry a s dvěmi uncemi morkového tuku neb sádla je dobře utři, přidej k tomu trochu marjánky, trochu na drobno usekané citrónové kůry, dva stroužky se solí rozetřeného česneku, trošinku květu, trošinku pepře, vraz do toho dvě celá vejce a dva žloutky, osol to patřičně a přimíchej do toho strouhané žemličky tolik, aby to nebylo ani řídké ani příliš tuhé.
Vše dobře dohromady zamíchej a do dvou kvartů vařící hovězí polévky kávovou lžičkou zavařuj; nech je asi deset minut povařit a vlej polévku do mísy na usekanou zelenou petruželku. Místo telecích neb hovězích jater mohou se též užiti játra husí. (Pro 6 až 8 osob.)
Čtěte také: játrové knedlíčky recept od babičky na Makové panence – recepty na játrové knedlíčky do polévky, a to z hovězích, kuřecích i králičích jater
Napsat komentář