Tag archives for jelení maso recepty
Jelení hřbet
Jelení hřbet. Se hřbetu jeleního se ořežou všecky blány, nasolí se a najalovcuje. Druhý den zbaví se všech kostí, protáhne se slaninou, dá se na pekáč, pod něj rozkrájená cibule,…
Jelení kýta
Jelení kýta zbaví se kostí, naloží se do soli a tlučeného jalovce, zatíží se a nechá uležeti až 14 dní, i déle, je-li studeno. Když se má péci, očistí se…
Přírodní řízky jelení nebo srnčí
Přírodní řízky jelení nebo srnčí. Nařež úhledné řízky z jeleního nebo srnčího masa. Natluč je, opepři, osol, a dej zběžně na máslo opéci, aby byly za 10 minut hotovy. Pak…
Zadělávané jelení maso
Zadělávané jelení maso. Z jeleního předního masa vyřež kosti, nasol, v jalovci nalož a nech několik dní ležeti. Pak s masa ořež kůžičky a maso nakrájej na kousky. Na kuthan…
Pečená jelení kýta
Jelení kýtu čistě omej, seřež s ni kůžičku a hodně ji naklepej, aby zkřehla. Nalej na ni trochu octa, nasol a nech ji tak dva neb tři dni ležeti. Když…
Jelení hřbet s citronovým křenem
Omej dobře jelení hřbet, nasol jej a dej do velkého hrnku, nalej naň vína a octa a tolik vody, aby to bylo příjemně zakyslé, dej do toko několik zrnek pepře,…
Jelení hřbet s omáčkou pepřovou
Omej jelení hřbet, osol a vlož jej na kuthan, dej pak pod něj několik bobkových listí, trochu dymianu, cibuli, několik řebíčků, mrkev, por, celer a petruželový kořínek, nalej na to…
Zvěřina s omáčkou
Tři libry zvěřiny čistě omej, dej ji do hrnku, nalej na ni vody, octa a obyčejného vína, osol to, přidej k tomu celé koření, něco jalovce, několik bobkových listí, cibuli, nech…
Podbřišek z divočáka v rosolu
Recept na podbřišek z divočáka v rosolu. Začouzený podbřišek pořádně se vyčistí, protáhne uvnitř šunkou, strčí se do závitku, zatáhne špagátem a nechá vařiti. Přidá se k tomu cibule, celer,…
Jelení kýta
Jelení kýta - recept. Jelení kýta se upravuje jako jelení hřbet. Je-li kýta moc měkká, vypere se, nasolí, odkoží, protáhne slaninou, dá se pod ni na pekáč cibule a více…