Archives for MASO - Page 8
Skopová kýta na způsob zvěřiny
Skopová kýta na způsob zvěřiny. Kýta se zbaví loje, blan, naklepe se, osolí a protáhne slaninou. Na omastku se odusí zelenina s cibulí, kýta se nato vloží a dusí se…
Skopová kýta se sýrem parmazánským
Skopová kýta se sýrem parmazánským. Skopovou kýtu zbav všech kostí, ořež lůj, rozřízni ji, natluč a nasol, pevně svaž a dej na kuthan, pod ni 2—3 nakrájené cibule a vodu,…
Skopová kýta s rajskými jablky
Skopová kýta s rajskými jablky. Skopová se naklepe, zbaví kůže, maso se potře solí a pepřem, jemným olejem tabulovým, pokryje papírem a nechá 1 hodinu ležet. Na kuthan dej mastnotu,…
Skopová kýta se smetanou
Skopová kýta se smetanou. Kýtu zbav kostí a kůžiček, posol a nech do druhého dne. Druhý den dej na kuthan kousek másla a kus skrájené slaniny. Do rozpáleného toho omastku…
Skopová kýta s kyselými okurkami
Skopová kýta s kyselými okurkami. Z kýty skopové se kosti vyndají, kýta zbaví se vrchních blan a poté se prostrká střídavě slaninou a nakládanými okurkami, které jako slanina na nudle…
Skopové maso s houbičkami
Skopové maso s houbičkami. Na máslo nebo lůj dej nakrájenou cibuli, kmín, nech zažloutnouti, vlož do toho nasolenou kýtu nebo na kousky skrájené přední maso a nech dusit Udušenou vyndej,…
Smažené jehněčí
Přední čtvrť nebo plecka rozkrájejí se na úhledné, stejně velké kusy, osolí se, omočí. v rozkloktaném vejci, obalí v mouce, ve strouhané housce a zvolna se osmaží ve žhavém převařeném…
Smažené jehněčí na francouzský způsob
Smažené jehněčí na francouzský způsob. Jehněčí hrudí nebo přední celá čtvrt se spaří, by zbělela, a uvaří se v tučné slané polévce s nakrájenou cibulí. Měkké maso dá se na…
Čínská pečeně
Čínská pečeně. Vepřová kýta zbaví se kostí; maso se nasolí, bílým pepřem natře a prostrká slaninou, též na nudličky nakrájenými, očištěnými sardelemi; aby byla pečeně ještě chutnější, může se též…
Zadělávané jehněčí
Zadělávané jehněčí. Předek jehněčí se vypere, zbělí, opláchne ve studené vodě a na úhledné částice rozkrájí. Na kuthanu rozpálí se kus čerstvého másla, maso se na ně vloží, osolí se,…