Pečený losos
Pečený losos – recept z roku 1886. Rozkrájej pěkný kus lososa na kousky, osol, potři šťávou z citronu a nech tak několik hodin ležeti. Vymaž pak pekáč hojně máslem, vlož lososa do něho a poklaď kousky másla a nech jej v troubě péci. Dej do hrnku tolik svařeniny, mnoho-li omáčky potřebuješ, zapraž máslovou jíškou, tak aby z toho byla přihoustlá omáčka.
Přidej do ní trochu květu, kousek citronové kůry na drobno nakrájené a šťávu z citronu, trochu tlučeného pepře, nech to svařiti a když jest losos dosti křehký, vyndej jej na mísu, omáčku připravenou vlej do pekáče k ostatnímu, nech to malou chvíli povařiti, pak omáčku proceď, podlej ji pečeného lososa a nes na stůl.
Napsat komentář