Kůže z divočáka se opálí, pak se rozruší. Maso naloží se do jalovce a nechá uležet. Slabý podbřišek může se hned vařit nebo upravit v rosolu. Když je maso z divočáka dosti uleželé, posype se kůže moukou, pokropí vodou, aby se čmoud smyl a odstranil. Na to se dá do slané vody vařit. Když je to zpola měkké, trochu té polévky se zapraží, přidá se drobet červeného vína i octa, pak koření, hřebíček, všehochuť, pár lžic šípkové zavařené šťávy, (není-li, uvaří se suchý šípek a procedí), omáčka se povaří, na rozkrájené maso procedí, přidá se citrónová kůra a cukr, aby byla omáčka dost sladká, vše se musí dávati dle množství omáčky, aby se ničím nepřehnala, pak se nechá tak dlouho vařit, až zhoustne a maso změkne.