Pečená kýta z divokého kance
Pěknou kýtu z divokého kance vlož do studené vody s nech v ní hodinu ležeti, pak kůži dobře nožem oškrabej, omej a vlož kýtu do hlíněné mísy, poklaď ji pak hojně cibulí na koláčky nakrájenou, mrkví, potem a celerem, posyp několika zrnky, pepře, řebíčků a jalovce, osol a polej dvéma žejdlíky bílého vína, nech tak kýtu čtyryadvacet hodin ležeti, musíš ji však několikráte obrátiti, pak ji z omáčky vyndej, vlož na pekáč, polej kýtu tou přecezenou omáčkou, v níž byla naložena, a rozpuštěným čerstvým máslem neb sádlem, a nech z povolna do měkka péci, při čemž ji však musíš začasté omáčkou a máslem polévati, pak kýtu vyndej, vlož ji na mísu a podlej přecezenou omáčkou, Můžeš k ní v místičce podati též omáčku s kaparami.
Tip Makové panenky: šípková omáčka – 7 osvědčených receptů
Napsat komentář