Zaječí zadek
Vypere se a mezi stehénky rozpůlí. Střívko se odstraní. Zadek se odkoží, nasolí, slaninou protáhne, do pekáče dá se zelenina, cibule, mrkev, koření, tymián, bobek, kus mastnoty, zajíc se na to vloží a nechá péci, při čemž se často obrací. Když zelenina zhnědne, podlije se trochu. Pečený zadek se vyndá, zelenina zapráší se moukou, zaleje kyselou smetanou (není-li kyselá, tedy sladkou), míchá se, aby se nesrazila, pak se na zajíce procedí, nechá se ještě chvilku v troubě, na to se zajíc položí na prkénko, kýtky se oddělí od hřbetu i od sebe, šlus se od kloubů uřízne, jedna kejtka krájí se na krátko, druhá po délce; hřbet dělí se dle obratlů, vždy na jeden kousek. Urovná se vše na mísu, citrónovou kůrkou posype, omáčkou, do níž se byla vycediila šťáva z citronu, se polije a nese na stůl.
Napsat komentář