Tag archives for zvěřina
Jelení hřbet
Jelení hřbet. Se hřbetu jeleního se ořežou všecky blány, nasolí se a najalovcuje. Druhý den zbaví se všech kostí, protáhne se slaninou, dá se na pekáč, pod něj rozkrájená cibule,…
Jelení kýta
Jelení kýta zbaví se kostí, naloží se do soli a tlučeného jalovce, zatíží se a nechá uležeti až 14 dní, i déle, je-li studeno. Když se má péci, očistí se…
Přírodní řízky jelení nebo srnčí
Přírodní řízky jelení nebo srnčí. Nařež úhledné řízky z jeleního nebo srnčího masa. Natluč je, opepři, osol, a dej zběžně na máslo opéci, aby byly za 10 minut hotovy. Pak…
Zadělávané jelení maso
Zadělávané jelení maso. Z jeleního předního masa vyřež kosti, nasol, v jalovci nalož a nech několik dní ležeti. Pak s masa ořež kůžičky a maso nakrájej na kousky. Na kuthan…
Srnčí kýta přírodní
Srnčí kýta přírodní. Srnčí kýtu ožilkuj, nasol a protáhni slaninou. Na pekáč dej kus másla a slaniny, kýtu na to vlož a nech péci; mezi pečením podlívej polévkou. Když jest…
Srnčí kýta
Kosti se vyřežou, zvěřina se nasolí, trochu najalovcuje, dá do nádoby, něčím se zatíží a může tak ležeti až 14 dnů; obrátí se jednou nebo dvakráte. Když jest uležena, nasolí…
Srnčí hřbet
Srnčí hřbet. Srnčí hřbet dobře vyper, zbav kůžiček, protáhni slaninou a osol jej; vlož na pekáč kus másla, na koláčky skrájenou všechnu zeleninu, cibuli, 2 hřebíčky, tymián, 1 bobkový list,…
Zvěřina dušená
Zvěřina dušená. Zvěřina se vypere, kostí zbaví, slaninou protáhne a nasolí. Na kuthanu se na másle a slanině odusí do žluta zelenina s cibulí, koření, citronová kůra, načež se na…
Černá zvěřina
Černá zvěřina. Kýtu z kance vyper, nasol a vlož do hliněného hrnce; svař 2 díly vody, 1 díl octa, všecku zeleninu, všecko koření, a vychladlé to vlij na kýtu, zatiž…
Zajíc pečený
Zajíc pečený. Zajíc se ožilkuje, vypere, osolí, slaninou protáhne, dá na pekáč na udušenoucibuli a koření (žádná zelenina), kus másla a slaniny, podlije se a do měkka peče. Šťáva se…