Černá zvěřina. Kýtu z kance vyper, nasol a vlož do hliněného hrnce; svař 2 díly vody, 1 díl octa, všecku zeleninu, všecko koření, a vychladlé to vlij na kýtu, zatiž ji a nech 7-12 dní naloženou, při čemž ji denně obracej. Vyndej ji pak, zeleninu s ní ober a dej ji na máslo a slaninu dusiti; maso pak na ni vlož a podlívej polévkou, později trochu červeným vínem a octem. Ve hmoždíři utluč sušené třešně i s peckami, trochu iich přidej k masu, ostatní k třešňovým povidlům, která se rozředí vodou a nechají hodně vařit. Když je maso měkké, vyndá se a šťáva se procedí. Omáčka se takto upraví: dej na kousek másla usmažit strouhanou housku, zalij to Červeným vínem, přidej trochu citronové kůry, trochu skořice a cukru, protlačená povidla a šťávu, v níž se maso dusilo, zamíchej, vlož maso de toho a nech ještě povařit. Omáčka se nese v nádobkách zvlášť na stůl.