Velké bílé višně udus na kuthánku v sladké vodě s trochem citronové šťávy. Udus velké červené třešně též v sladké vodě. Malé hruštičky oloupej pozorně, aby se stopky neulámaly, potři je citronovou šťávou, aby zůstaly pěkné bílé, a nech je dusiti též v sladké vodě, a když změkly, přidej do nich lžíci rumu a nech je ještě okamžení dusiti, pak je dej vychladnouti. Konečně nech svařiti v koťíku vody pět lotů cukru, až zhoustne. Oloupej pět velkých merunek, rozkroj je v půlí, pecky vyndej a merunky dej do toho svařeného cukru, nech je v něm vařit, až se cukrem obtáhnou. Dej pak do kompotově misky do prostřed dušené bílé višně hodně zvýší, okolo nich dej dušené červené višně, okolo nich pak svařené merunky a naposled udělej věnec z dušených hruštiček stopkami vzhůru.