Rychlá hovězí polévka
Recept na rychlou hovězí polévku.
Hovězí přední maso bez kostí se nakrájí na větší kousky a na masovém stroji se umele. Pak se vloží do osolené studené vody a zvolna se vaří asi 3/4 hod. Potom se přidá na nudličky nakrájená kořínková zelenina a polévka se nechá ještě dobře povařiti.
Procezená se podává s vaječnou ssedlinou a sekanou pažitkou. Maso se upotřebí na karbanátky neb na masový svítek. Polévka se koření strouhaným zázvorem, Maggiho kořením, nebo se povaří v polévce česnek.
Rozpočet pro 5 osob: 1 1/2 l vody – 1 1/2 dkg soli – 50 dkg masa – 8 dkg zeleniny – na špičku nože zázvoru nebo stroužek česneku – pažitka – 10 kapek Maggiho koření.
Napsat komentář