Ledvinková omáčka
Ledvinková omáčka. Na omastku nech zrůžovatět drobně ukrájenou cibulku. Zatím drobně usekej ledvinky a polovic jich dej do té cibulky osmažit. Po té zapraš moukou, zalij polévkou, ve které. jsi svařila kmín, a nech to chvilku povařit, načež omáčku proceď, přidej ostatní rozsekané ledvinky k ní, opepři, osol a nech ještě dostatečně vařiti.
Ledvinková omáčka II
Telecí nebo hovězí ledvinky na nudličky se skrájejí a dají se na máslo s rozstrouhanou cibulkou dusiti. Polévka zapraží se bleděžlutou jíškou a přidá se k ní octa dle potřeby, načež se povaří. Povařená se procedí, dají se do ní dušené ledvinky, ale už se nesmí vařiti. Komu libo, připoj kmínu, květu i pepře.
Maková panenka – vepřové ledvinky – recepty
Napsat komentář