Oloupej dvanáct pěkných míšenských jablek, ohryzek vykroj a naplň jablka bud rybízovou aneb višňovou zavařeninou, pak rozdělej v žejdlíku dobrého vína tři lžíce bílé mouky, přidej k tomu osm žloutků, čtyry loty tlučeného cukru, o kterýž jsi byla kůru jednoho citronu ostrouhala a dobře to rozmíchej, pak přistav k ohni a tak dlouho tím míchej, až to zhoustne, pak to od ohně odstav a nech vychladnouti.

Ušlehej z osmi bílků tuhý sníh, polovici jej přidej k vychladlému krému, pak polovinu krému vlej na mísu máslem vymazanou, urovnej do ného připravená jablka a polej je ostatním krémem. Z ostatního bilkového sněhu udělej pěkný okolek, posyp jej hojně cukrem tlučeným a tvrdými rozstrouhanými piškoty, pak postav mísu do trouby na plech hojně soli posypaný, nech to zpovolna do žlutava upéci a nes rychle na stůl.