Dvě očištěné telecí nožičky nech pozvolna vařiti a čistě je odpěň. Když jsou měkké, vyndej je, vodu z nich nech však zavařit až na půl žejdlíku a proceď ji. Dej na kuthan dvanáct pěkných renetek, nalej na ně trochu vína, dej k nim citronovou kůru na nudličky nakrájenou, nech je hodně zavařit, aby byly měkké, musíš ale dáti pozor, aby se nepřipálily, když jsou měkké, protlač je skrze sýtko.

Dej do půl žejdlíku vína deset lotů cukru, nech to svařiti, nalej k tomu vodu z telecích nožiček a když se to dohromady trochu povaří, přidej k tomu protlačená jablka, promíchej to hodně a dej od ohně, naplň tím pěknou kamennou nádobu a dej do studeného místa. Když to chceš upotřebiti, vyklop to na mísu. U připravování můžeš do toho přimíchati též trochu araku.